Direktlänk till inlägg 21 juli 2015
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
2 dl färsk koriander (cirka en kruka)
2 dl färsk persilja (ett knippe)
2 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1,5 dl citronsaft
4 klyftor vitlök
0,5 tsk cayennepeppar
Gör så här:
Plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök.
Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås.
Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad.
Den håller sig också i kylen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|