Direktlänk till inlägg 2 augusti 2015

Flatbread med citronkräm, champinjoner, rödlök & timjan

Av Maria - 2 augusti 2015 12:30

Antal: 4 portioner

Jäsning: 30 minuter


Ingredienser:

Deg:
2½ dl vatten, fingervarmt
½ pkt jäst, färsk
1 msk raps- eller olivolja
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
 
Kräm:
3 dl kikärtor, kokta
1 st vitlöksklyfta
2 msk créme fraiche
½ st citron, saften
1 nypa salt
 
Topping:
200 g champinjoner
2 st röd lök
2 tsk timjan
Olja att steka i
Salt
Svartpeppar
1 dl riven ost
½ st citron, skalet finrivet
 
Gör så här:

Sätt degen:
Smula ner jästen i det fingervarma vattnet, tillsätt olja och salt, rör om tills det löst sig.

Tillsätt hälften av mjölet och rör om ordentligt.

Tillsätt resten tills du har en deg du kan knåda.

Knåda degen i några minuter och jäs sedan i minst 30 min.


Gör under tiden krämen:
Mixa kikärtor, créme fraiche, vitlök och saften av citronen till en slät kräm med en stavmixer eller blender, smaka av med salt.


Om du ska laga rätten på stormkök kan du förbereda detta hemma, lägga ner i burkar/påsar och sen ge dig ut!

Skala och strimla rödlöken fint, skär champinjonerna i tunna skivor.

Stek på medelvärme i lite olja och timjan tills de mjuknar.

Smaka av med salt och peppar.

Dela degen i 2-4 bitar (beroende på hur tjock botten du vill ha) och tryck ut varje bit tills den är ½-1 cm tjock.

Stek i en panna så att brödet får yta på båda sidor.

Ta bort pannan från värmen och bred på krämen, toppa med den stekta lökblandningen, lite riven ost samt finrivet citronskal.

Skär i bitar och njut!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards