Direktlänk till inlägg 4 augusti 2015
Antal: 8 piroger
Jäsning: 45-60 minuter
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Börja med att göra degen:
Rör ihop fingervarmt vatten, jäst, olja och salt.
Tillsätt vetemjöl, spara lite till utbakning.
Knåda ihop till en deg och låt jäsa i 45-60 min.
Gör under tiden fyllningen:
Rosta majskornen i en torr stekpanna tillsammans med halva gröna chilin tills majsen har fått lite färg.
Mixa majsen med ost till en kräm med en stavmixer eller blender.
Pressa i lime och smaka av med salt och peppar.
När degen jäst färdigt:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i 8-10 bitar och kavla ut till cirklar.
Låt dem vara ca ½ cm tjocka och ca 15 cm i diameter (detta är ju givetvis en smaksak men gör dem inte för stora och för tunna, då blir dem svåra att hantera med fyllningen i).
Lägg en klick majskräm på ena halvan, strö över en näve bönor och vik sedan över den andra halvan så att det blir en halvcirkel.
Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna (tryck till ordentligt så håller de ihop i ugnen sen).
Lägg pirogerna på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de fått en gyllene färg.
Tips!
Vill man ha riktigt snygga piroger kan man pensla ett uppvispat ägg längst kanten innan man viker ihop degen samt pensla över själva pirogen innan de åker in i ugnen
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|