Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

Pumpascones

Av Maria - 25 augusti 2015 13:30

Antal: 12 bitar

Ugn: 250 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

PUMPAMOS:

275 gram pumpa som Butternut
1 dl vatten till kokning av pumpa


DEG:

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 msk mjölk eller filmjölk
50 gram mjukt smör
1 ägg, Large
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön


Gör så här:

PUMPAMOS:

Skär bort skal och tärna pumpan.

Koka den mjuk i en dl vatten under lock i ca 20 minuter.

Lägg över i ett smalt högt kärl för stavmixer och mixa till ett mos.

Eller mixa i matberedare.

Eller mosa sönder med en potatisstöt i en skål.

Sätt åt sidan att svalna.


Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt mjölk, ägg och mjukt smör.

Blanda hastigt ihop med mjölet till en grynig massa.
Tillsätt pumpamoset och knåda hastigt ihop till en deg.

Justera eventuellt med lite mer mjöl så att du får en deg som precis lossar från kanterna.

Ställ övertäckt med plastfilm i kylen att vila en halvtimme.
Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn.


STORA SCONES SOM KAKA:

Baka två runda kakor med fyra delar scones på varje.

Dela degen i tre bitar.

Platta ut dem till 15 cm breda och 2 cm höga rundlar med lite mjöl under och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.

Skär ett kryss halvvägs ner i degen på varje rundel till fyra tårtbitar.

Stick lite hål med en gaffel här och där.


RUNDA SCONES PORTIONSVIS:

Baka scones styckvis genom att dela degen till 12 bitar som du sedan formar runda med utstickare eller för hand till runda scones ca 5 cm diameter och 2 cm höga.

Placera på bakplåtspapper på en plåt.

Stick lite hål och nagga sconesen med en gaffel här och där.


I FORM:

Dela degen i 12 delar och placera och tryck ner i tillplattade degbollar i smorda muffinsformar av metall eller dubbla pappersformar.


Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler något innan servering.

Till servering så bryter du isär sconeskakorna.

Dela dem med en tandad kniv eller gaffel.
Servera pumpascones ljumma med marmelad, smör, ost och/eller annat gott pålägg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards