Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015
Antal: 12 bitar
Ugn: 250 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
PUMPAMOS:
275 gram pumpa som Butternut
1 dl vatten till kokning av pumpa
DEG:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 msk mjölk eller filmjölk
50 gram mjukt smör
1 ägg, Large
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
Gör så här:
PUMPAMOS:
Skär bort skal och tärna pumpan.
Koka den mjuk i en dl vatten under lock i ca 20 minuter.
Lägg över i ett smalt högt kärl för stavmixer och mixa till ett mos.
Eller mixa i matberedare.
Eller mosa sönder med en potatisstöt i en skål.
Sätt åt sidan att svalna.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt mjölk, ägg och mjukt smör.
Blanda hastigt ihop med mjölet till en grynig massa.
Tillsätt pumpamoset och knåda hastigt ihop till en deg.
Justera eventuellt med lite mer mjöl så att du får en deg som precis lossar från kanterna.
Ställ övertäckt med plastfilm i kylen att vila en halvtimme.
Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn.
STORA SCONES SOM KAKA:
Baka två runda kakor med fyra delar scones på varje.
Dela degen i tre bitar.
Platta ut dem till 15 cm breda och 2 cm höga rundlar med lite mjöl under och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
Skär ett kryss halvvägs ner i degen på varje rundel till fyra tårtbitar.
Stick lite hål med en gaffel här och där.
RUNDA SCONES PORTIONSVIS:
Baka scones styckvis genom att dela degen till 12 bitar som du sedan formar runda med utstickare eller för hand till runda scones ca 5 cm diameter och 2 cm höga.
Placera på bakplåtspapper på en plåt.
Stick lite hål och nagga sconesen med en gaffel här och där.
I FORM:
Dela degen i 12 delar och placera och tryck ner i tillplattade degbollar i smorda muffinsformar av metall eller dubbla pappersformar.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler något innan servering.
Till servering så bryter du isär sconeskakorna.
Dela dem med en tandad kniv eller gaffel.
Servera pumpascones ljumma med marmelad, smör, ost och/eller annat gott pålägg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|