Direktlänk till inlägg 27 augusti 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 6 minuter
Ingredienser:
4 portioner ris
Fiskkakor:
1 dl rostad lök
½ dl ströbröd
½ ask krasse
ca 500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
Sås:
1 citron
½ ask krasse
1½ dl gräddfil
Salt
Peppar
½ (ca 200 g) blomkål
Gör så här:
Tina laxen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Fiskkakor:
Krossa löken lite mellan händerna och blanda med ströbrödet och häll upp på en tallrik.
Klipp krassen och blanda ner.
Skär laxen i bitar och lägg lax och salt i mixern.
Mixa hastigt till en jämn smet, den behöver inte bli helt slät.
Blanda ner cayennepepparn.
Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras.
Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna till de får färg.
Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
Sås:
Skölj och riv skalet av citronen och blanda med klippt krasse och gräddfil.
Smaka av med salt och peppar.
Skär citronen i klyftor.
Plocka blomkålen i små fina buketter.
Servera fiskkakorna med krassesås, blomkål och ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|