Direktlänk till inlägg 27 augusti 2015

Fiskkakor med krassesås

Av Maria - 27 augusti 2015 14:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 6 minuter


Ingredienser:

4 portioner ris


Fiskkakor:
1 dl rostad lök

½ dl ströbröd

½ ask krasse

ca 500 g laxfilé

1 tsk salt

1 krm cayennepeppar

1 msk olja


Sås:

1 citron

½ ask krasse

1½ dl gräddfil

Salt

Peppar


½ (ca 200 g) blomkål


Gör så här:
Tina laxen.

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Fiskkakor:

Krossa löken lite mellan händerna och blanda med ströbrödet och häll upp på en tallrik.

Klipp krassen och blanda ner.

Skär laxen i bitar och lägg lax och salt i mixern.

Mixa hastigt till en jämn smet, den behöver inte bli helt slät.

Blanda ner cayennepepparn.

Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras.

Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna till de får färg.

Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.


Sås:

Skölj och riv skalet av citronen och blanda med klippt krasse och gräddfil.

Smaka av med salt och peppar.

Skär citronen i klyftor.


Plocka blomkålen i små fina buketter.

Servera fiskkakorna med krassesås, blomkål och ris.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards