Direktlänk till inlägg 28 augusti 2015
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
200 gram smör, rumsvarmt
1 burk ansjovis 125 gram
2 msk kapris
2 msk hackad persilja, färsk eller fryst
1 krm svartpeppar
1 tsk citronsaft
2 krm flingsalt
Gör så här:
Lägg fram smöret att bli mjukt.
Häll av lagen av ansjovisen.
Hacka ansjovisen fint.
Hacka persilja och kapris fint.
Rör ihop smör med ansjovis, persilja, kapris, salt, citronsaft och hackad persilja.
Smaka av med salt, citron och peppar.
Rulla in smöret i gladplast, smörpapper eller bakplåtspapper till en rulle på ca 25 cm i längd.
Lägg i kylen att stelna några timmar.
Skär i bitar och servera på fat vid sidan eller lägg på det du serverar så det smälter över.
Man kan gärna smälta till smöret lite i en salamander (vilket ingen har i ett vanligt kök) eller försiktigt med en gasbrännare eller i ugnen under grill-element.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|