Direktlänk till inlägg 29 augusti 2015
Antal: 8 scones
Ugn: 200 grader, ca 16 minuter
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,75 dl mjölk eller filmjölk
50 gram margarin eller smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Skär fettet i kuber och knåda in i mjölet med fingertopparna till en grynig massa.
Eller använd matberedare.
Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta hastigt ihop till en deg.
Justera eventuellt med lite mer mjöl så att du får en deg som precis lossar från kanterna.
STORA SCONES SOM KAKA:
Baka två runda kakor med fyra delar scones på varje.
Dela degen i två bitar.
Platta ut dem till 15 cm breda och 2 cm höga rundlar med lite mjöl under och lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
Skär ett kryss halvvägs ner i degen på varje rundel till fyra tårtbitar.
Stick lite hål med en gaffel här och där.
RUNDA SCONES PORTIONSVIS:
Baka scones styckvis genom att dela degen till 8 bitar som du sedan formar runda med utstickare eller för hand till runda scones ca 5 cm diameter och 2 cm höga.
Placera på bakplåtspapper på en plåt.
Stick lite hål och nagga sconesen med en gaffel här och där.
I FORM:
Dela degen i åtta delar och placera och tryck ner i tillplattade degbollar i smorda muffinsformar av metall eller dubbla pappersformar.
Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 16 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler något innan servering.
Till servering så bryter du isär sconeskakorna.
Dela dem med en tandad kniv eller gaffel.
Servera dina scones ljumma med marmelad, färskost, smör, ost och annat gott pålägg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|