Alla inlägg under augusti 2015
Ingredienser:
Mogna äpplen
Fryspåsar
Gör så här:
Kärna ur äpplena med t.ex en äppelpipa.
Skala och klyfta dem.
Fördela i fryspåsar och förslut.
Lägg så många i varje påse att det räcker till en t.ex äppelkaka.
Tina upp då du vill ha till bak eller mat.
Mängd: 2 flaskor
Ingredienser:
Antal: 3-4 portioner
Ingredienser:
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 st lime, saft
1 st lime, skal
1 st granny smith äpple
2 dl Körsbär/bigarråer
1 st banan
2 st persikor
2 st passionsfrukter
Strösocker
Vaniljsocker
2 st kiwi
Servering:
Strösocker
5 dl Vispgrädde (36-40 % fett)
Gör så här:
Riv av limeskalet från en lime ner i en bunke/en kopp där du ska ha den pressade limesaften i.
Pressa sedan ut limesaften, ta gärna med fruktköttet i saften också.
(Har du ingen citruspressar kan du antingen dela upp limen i klyftor och pressa ut saften med fingrarna eller använda en gaffel och vrid om den i halvor av limen.)
Ställ in saften i kylen.
Skala frukterna ( de som behöver skalas) och hacka upp dem.
Lägg frukterna i en bunke.
Häll i saften i bunken med frukten i och ställ in det i kylen i minst 15 minuter för att det ska dra in limen i frukterna.
Häll upp grädden i en bunke, häll också i önskad mängd vaniljsocker och strösocker.
Vispa grädden. Sedan är det klart att servera!
TIPS!
Man kan använda både färska och frusna bär till tex frusna bär, 250 g hallon/blåbär också för att dryga ut fruktsalladen lite till.
När man använder bären så lägger man upp dem i en bunke en stund innan man ska göra resten av fruktsalladen.
Då häller man även över lite socker på de frusna bären och blandar lite så behövs det inte lika mycket socker sedan.
Är du sedan en sockerråtta som många andra så kan du hälla över lite strösocker på grädden precis innan du ska äta
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
1 dl vatten
160 gram mörk choklad
Gör så här:
Smält chokladen med ½ dl vatten och rör jämn.
Lägg chokladen i en fryspåse platta ut, låt ligga i frysen 1 timme.
Ta ut chokladen häll i resten av vattnet och vispa tills jämn och len.
Häll upp i serveringsskålar och servera
Ingredienser:
100 g smör
1 dl persilja, fryst
1 krm salt
Gör så här:
Kör allt i matberedaren, mixern eller mixerstav.
Man kan använda fryst persilja men det går även bra med färsk eller torkad, mängden persilja får du då prova dej fram, smaka av och tillsätt ev. mer.
Sprits kryddsmöret i små toppar , frys in och paketera sedan i en burk i lager med smörpapper emellan. Man kan också göra en rulle av smöret inrullat i folieplast.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|