Direktlänk till inlägg 6 december 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk inläggningssill på 420 gram
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 tsk grovt krossad vitpeppar
2 tsk grovt krossad kryddpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 röd eller gul lök
Gör så här:
Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp.
Rör om så att sockret löser sig.
Sätt ättikslagen åt sidan att svalna och kallna.
Häll av och skölj sillen.
Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda.
Skala samt hacka eller strimla löken.
Varva sill och lök i en eller två glasburkar och häll över lagen.
Låt sillen stå i kylen i minst 5 timmar gärna 1-2 dygn för bästa smak.
Löksillen håller flera veckor om den förvaras svalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|