Direktlänk till inlägg 16 december 2015
Antal: 1 glas
Ingredienser:
4 cl konjak eller rom
1½ dl varm eller kall choklad
ca 4 msk lättvispad grädde, vispa ca 0,5 dl
GARNERINGSFÖRSLAG:
1 krm kakao
1 tsk riven choklad, valfri sort som mörk choklad, mjölkchoklad eller vit choklad
10 minimaränger
Eller 5 mini-marschmallows eller en stor marschmallow du bränt lätt med en gasbrännare
Gör så här:
Gör varm choklad och använd varm eller kall beroende på om du vill ha en Hot Lumumba eller Cold Lumumba.
Värm gärna glaset innan med hett vatten till varm Lumumba.
Vispa grädden löst.
Mät upp konjak eller rom i ett kaffeglas, glaskupa som tål värme, kaffekopp i glas, stor tekopp i glas eller valfri kopp eller mugg.
Fyll på med chokladen.
Lämna lite plats åt grädden.
Häll eller skeda över grädden.
Garnera med valfri garnering som minimaränger eller mini-marschmallows, pudra över kakao och riv över choklad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|