Direktlänk till inlägg 17 december 2015

Brantevikssill

Av Maria - 17 december 2015 08:45

Antal: 10 portioner


Ingredienser:

1 kg färsk sill- eller strömmingsfilé
1,25 dl ättika 12%
7 dl vatten
0,75 dl vanligt salt


Lag 2:

5 dl socker
2 rödlökar
2 gula lökar
1,5 msk hel vitpeppar
1,5 msk hel kryddpeppar
1 msk citronpeppar
2 lagerblad
2 dl hackad dill
1 tsk salt
1 dl ättiksprit 12%


Garnering:

1 hackad rödlök, dill eller purjolök


Gör så här:

Skölj filéerna väl och dra av skinnet.
Lägg dem i ett durkslag och låt rinna av.
Blanda samman lag 1 i en skål (helst keramik, plast eller glas) och lägg i samt vänd runt i filéerna.

Se till att de ligger under lagen.

Lägg ev. i en lite tallrik och ställ något tyngre på så att fisken ligger i lätt press.
Ställ i kylen över natten eller minst 12 timmar.


Förbered lag 2:

skala och finhacka röd och gul lök.

Lägg på en tallrik. Krossa pepparkornen grovt.

Smula lagerblad grovt.

Skölj och hacka dillen.
Häll av sillfiléerna i ett durkslag.

Klassiskt är att behålla sillfiléerna hela men om de är stora och du vill underlätta vid servering - på ex. sillbord med flera sorters sill - så kan du klippa eller skära dem i ca 2-3 cm bitar.
Varva sillen med lök, peppar, lagerblad, dill, salt samt ättika i några lager i en glasburk eller täck över med plast i en skål (helst keramik, plast eller glas).
Ställ Brantevikssillen i kylen i två dygn innan servering.
Förslag vid servering är att hälla av lagen och lägga upp sillen på fat samt garnera med hackad dill och hackad eller strimlad rödlök.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards