Direktlänk till inlägg 18 december 2015
Antal: ca 50 kyssar
Ingredienser:
5 dl (300 g) florsocker
50 g kylskåpskallt smör
1 msk vispgrädde
Några droppar pepparmintsarom
Ca 50 g mörk choklad
Gör så här:
Mät upp florsocker, smör, vispgrädde och pepparmintsarom i en matberedare.
Kör ihop till en smidig deg.
Om degen känns smulig kan du arbeta ihop den med händerna i stället eller tillsätta någon extra droppe vispgrädde.
Rulla degen till små kulor och platta ut dem till rundlar.
Lägg godisarna på en bricka klädd med bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur över natten.
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Spritsa eller klicka en droppe på varje godis.
Låt stelna i kylen.
Föravara i kylen.
Godisarna är hållbara i minst 3 veckor.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|