Direktlänk till inlägg 18 december 2015
Antal: ca 50 kyssar
Ingredienser:
5 dl (300 g) florsocker
50 g kylskåpskallt smör
1 msk vispgrädde
Några droppar pepparmintsarom
Ca 50 g mörk choklad
Gör så här:
Mät upp florsocker, smör, vispgrädde och pepparmintsarom i en matberedare.
Kör ihop till en smidig deg.
Om degen känns smulig kan du arbeta ihop den med händerna i stället eller tillsätta någon extra droppe vispgrädde.
Rulla degen till små kulor och platta ut dem till rundlar.
Lägg godisarna på en bricka klädd med bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur över natten.
Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
Spritsa eller klicka en droppe på varje godis.
Låt stelna i kylen.
Föravara i kylen.
Godisarna är hållbara i minst 3 veckor.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|