Direktlänk till inlägg 18 december 2015
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
2 medelstora grönkålsstånd eller 2 pkt djupfryst grönkål á 375 g
2 dl skinkspad eller buljong
1-2 msk smör
1½-2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
Ev. ½ tsk salt
Ev. 1 krm sockter
Gör så här:
Skölj den färska grönkålen.
Repa bladen från de grova stjälkarna.
Koka kålen mjuk i skinkspad eller buljong, ca 40 minuter.
Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den.
Eller koka den djupfrysta grönkålen i spad eller buljong ca 20 minuter.
Låt rinna av.
Fräs kålen i smör i en gryta.
Späd med grädde.
Koka ihop kål och grädde på svag värme ca 15 minuter.
Rör i kålen då och då.
Smaksätt med vitpeppar, ev salt och socker.
Servera till skinka och korv.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|