Direktlänk till inlägg 18 december 2015
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
2 medelstora grönkålsstånd eller 2 pkt djupfryst grönkål á 375 g
2 dl skinkspad eller buljong
1-2 msk smör
1½-2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
Ev. ½ tsk salt
Ev. 1 krm sockter
Gör så här:
Skölj den färska grönkålen.
Repa bladen från de grova stjälkarna.
Koka kålen mjuk i skinkspad eller buljong, ca 40 minuter.
Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den.
Eller koka den djupfrysta grönkålen i spad eller buljong ca 20 minuter.
Låt rinna av.
Fräs kålen i smör i en gryta.
Späd med grädde.
Koka ihop kål och grädde på svag värme ca 15 minuter.
Rör i kålen då och då.
Smaksätt med vitpeppar, ev salt och socker.
Servera till skinka och korv.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|