Direktlänk till inlägg 16 januari 2018
Mängd: 1 liter
Ingredienser:
6 ekologiska citroner
4 citroner, endast citronsaft
1 dl flingsalt, gourmetsalt
Gör så här:
Skrubba och skölj citronerna.
Skär sex av dem i fjärdedelar.
Om du vill kan du låta dem hänga ihop i nederdelen men det är ej nödvändigt.
Du kan också pilla bort de flesta kärnorna.
Lägg dem i en skål och gnid in dem i saltet.
Pressa juice från fyra citroner och blanda med citronklyftorna.
Packa ihop citronklyftorna i en 1-liters glasburk.
Häll över saltlagen från bunken.
Toppa ev. burken med lite vatten så att det täcker citronerna.
Låt citronerna marinera i ca en månad på mörkt och svalt ställe.
Ev. i nederdelen av kylen.
Vänd gärna burken någon gång om dagen så att saltet löser sig jämnt i burken.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|