Direktlänk till inlägg 18 januari 2018
Ugn: 225 grader + 200 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
4-6 msk vatten eller 1 paket djupfrysta smördegsplattor
Fyllning:
250 g räkor
1 burk musslor, á 250 g
1 kokt krabba
1 burk fiskbullar i buljong, 185 g
100 g champinjoner
3/4 msk smör
Salt
Peppar
Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong (tärning + krabbspad)
2 msk vitt vin
½ dl grädde
2 äggulor
Salt
Peppar
Gör så här:
Hacka matfett och mjöl till en finkornig massa.
Tillsätt vattnet, arbeta snabbt ihop degen, lägg den kallt att stelna.
Skala räkorna.
Klyv krabban och knäck klorna, ta ut köttet och skär det i bitar.
Smörfräs champinjonerna lätt, dofta över salt och peppar.
Fräs samman smör och mjöl, späd med fiskbuljong, krabbspad, grädde och vitt vin till lagom konsistens.
Rör ner äggulorna utrörda i lite av grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner skaldjur och svamp.
Rör om försiktigt.
Kavla ut pajdegen, klä en pajform i botten och runt kanten.
Picka botten med en gaffel.
Lägg skaldjursragun i pajen.
Kavla ut ett lock och lägg över, sporra ut en remsa och lägg runt kanten.
Pensla med äggula.
Grädda i 225 graders ugn i ca 35 minuter.
Sänk värmen till 200 grader efter ca 15 minuter.
Köksalmanack, 1981
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|