Direktlänk till inlägg 9 februari 2019
Antal: ca 60 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 dl florsocker
200 g smör, rumsvarmt
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Garnering:
100 g mörk choklad
3-4 droppar pepparmyntsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda florsocker, smör, samt potatis- och vetemjöl.
Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i kakornas mitt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem kallna på plåten.
Smält chokladen över vattenbad eller mikrovågsugn.
Blanda i pepparmyntsoljan.
Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen.
Låt chokladen stelna.
Antal: 4 portioner Ugn: 230 grader, ca 5 minuter Ingredienser:Parmesanchips: 50 g parmesanost, riven Hamburgare: 600 g vegofärs (formbar)2 msk Japanese Natural Umami2 msk Tellicherry Black Pepper30 g smör Tillbehör: 100 g shiitakesvamp4...
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|