Direktlänk till inlägg 15 november 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 gula lökar
2 msk olja
3 msk curry
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
3/4 kilo vitkål
Tomatraita:
1 tomat
2 dl naturell yoghurt
1 tsk mald kummin
1 tsk salt
1 tsk socker
Gör så här:
Hacka löken.
Fräs den glansig i oljan i en rymlig gryta eller stekpanna.
Tillsätt curryn och låt den fräsa med.
Häll i kokosmjölk, vatten, salt, socker och sambal oelek.
Hyvla vitkålen runt med en osthyvel och låt den puttra i såsen tills den är mjuk men ännu lite krispig. Det tar bara några minuter.
För att göra tomatraitan, hacka tomaten och blanda den med yoghurten.
Krydda med kummin, salt och socker och ställ kallt en stund innan serveringen.
Servera vitkålscurryn med basmatiris och den svalkande raitan till.
Naanbröd passar också bra.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|