Direktlänk till inlägg 26 november 2019
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
100 g smör
4 st äggvitor
1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
1 jättemogen banan
riven choklad
Gör så här:
Smörj en avlång form och "bröa" med kokos.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa vitorna till hårt skum med elvisp.
Rör ner sockret.
Blanda övriga torra ingredienser, äggulan, det smälta smöret, tunt skivad banan och mörk choklad hyvlad med potatisskalare.
Rör försiktigt med en slickepott så smeten behåller fluffigheten.
Häll upp i formen och grädda på 175 grader i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Känn med en sticka så kakan är klar (inget klet fastnar på stickan).
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|