Alla inlägg under juli 2019

Av Maria - 20 juli 2019 12:00

Ingredienser:

kokt bulgur
sallad
tomat
honungsmelon
gräslök
oliver
halloumi – stekt
peppar, olivolja, citronsaft


Gör så här:

Blanda ihop och lägg på ett fat.

Dra ett par varv med pepparkvarnen och ringla över lite olivolja och citronsaft.

Av Maria - 20 juli 2019 10:15

Antal: ca 24 stycken

Ugn: 175 grader, ca 11 minuter


Ingredienser:
125 gr smält smör

2 ägg
3 dl socker
2 teskedar vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
 
Gör så här:
Smält först margarinet, blanda det med socker och ägg och vispa poröst.
Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver i en bunke som du sedan blandar i äggsmeten.
Rör till en fin smet och sedan klickar du ut små klickar på en plåt och sticker sedan i non stop godisar. Se till att inte lägga för många kakor på en och samma plåt. Ca 6 st är lagom. De flyter ut och blir ganska stora och man vill ju inte ha en enda stor kaka av allt. 
Sätt in kakorna i 175 grader, ca 11 minuter.
Av Maria - 20 juli 2019 08:45

Antal: 4-6 portioner

Ugn: 200 grader, 7 minuter


Ingredienser:

1 rund brieost

3 dl blandade nötter och torkad frukt
3 msk mango chutney
 
Gör så här:
Lägg brieosten på en plåt.
Bred mango chutney över hela osten och toppa sedan med nötterna.
Ställ in tårtan i ugnen i 7 minuter i 200 grader.
Servera med hårt bröd och kex.
Av Maria - 20 juli 2019 08:45

Antal: 4 portioner

Ung: 180 grader (Varmluft), ca 15 minuter


Ingredienser:

8 kycklinglårfiléer, med skinn
flingsalt
svartpeppar, nymald
10 soltorkade tomater, i olja
1 klyfta vitlök 

0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong

1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, fint riven


Servering:

8 körsbärstomater
0,5 kruka basilika
4 port pasta, kokt


Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.

Salta och peppra.

Lägg över i en ugnsform. 

Strimla de soltorkade tomaterna.

Skala och finhacka vitlöken.

Finhacka chilin.

Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen.

Tillsätt grädden och parmesanosten.

Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Dela körsbärstomaterna i halvor.

Plocka basilikabladen.
Ta ut formen.

Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.

Servera gratängen direkt med pasta.

Av Maria - 19 juli 2019 21:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 torskfiléer (alt rödspätta)
1 ägg
ca 0,75 dl vetemjöl
ca 2 dl pankoströbröd
1 msk citronsaft 

1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
matolja, till stekning


Kall dillsås:

3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
0,5 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 kruka färsk dill, finskuren
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
0,5 krm svartpeppar


Gör så här:
Kall dillsås:

Börja med såsen.

Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.


Panerad fisk:

Tina fisken om du använder fryst fisk.
Torka av filéerna med hushållspapper.

Salta och peppra dem runtom.
Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik.

Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.
Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd.

Upprepa med de resterande fiskfiléerna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera den nystekta fisken med dillsåsen.

Av Maria - 19 juli 2019 11:45

Antal: ca 20 stycken

Ugn: 175 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

200 gr smör

2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
3 msk mjölk
 
Fyllning:
20 dumlekolor
 
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 tesked kakao
 
Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Fyll sedan på med rumstempererat smör, socker och mjölk.
Knåda ihop till en deg.
Fyll mazarinformar med degen och gör ett litet hål i varje degklump som du sedan fyller med dumlekola. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
När kakorna har svalnat kan du hälla på glasyren och låt sedan kakorna stå tills glasyren stelnat.
Av Maria - 19 juli 2019 11:30

Ingredienser:

1st gul lök, finhackad
4msk tomatpuré
2burkar finkrossade tomater
2msk grönsaksfond
5-6dl vatten
salt

peppar
basilika & persilja (fryst går bra, lika så torkad)
en nypa socker
pasta


Gör så här:

Fräs löken i smör tills den blivit genomskinlig.

Låt tomatpurén fräsa med i slutet.

I med tomatkross, fond, vatten, salt, peppar och örter.

Låt småputtra under lock i ca 15minuter.

Under tiden kan du koka valfri pasta separat.

Smaka av soppan med salt, peppar och socker.

Lägg sedan valfri mängd pastan i botten av en djup tallrik och toppa med soppa.

Extra gott blir det att riva över parmesan och basilika vid servering.

Av Maria - 19 juli 2019 10:15

Antal: 2 portioner


Ingredienser:
Spagetti för 2 portioner

200 gr tärnat bacon
1 dl matlagningsgrädde
2 äggulor
2 krm malen svartpeppar
1/2 dl riven ost
 
Gör så här:
Koka upp spagetti enligt anvisning på paketet.
Knaperstek bacon i en panna och låt baconet sedan rinna av på hushållspapper.
Blanda ihop matlagningsgrädde, 2 äggulor, riven ost och svartpeppar i en skål.
Lägg upp spagetti i botten, strö baconen över och slå på äggblandningen över detta och strö över svartpeppar.
Klart att servera!

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards