Direktlänk till inlägg 23 oktober 2020
Antal: 10-12 bitar
Ugn: 175 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg (stora)
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Dumletryffel:
0,5 burk kondenserad mjölk sötad
220 g dumlekola (1 påse)
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt (att dekorera med)
Gör så här:
Kladdkakan:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite kladdig.
Låt svalna helt och hållet innan servering.
Gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.
Under tiden kan du göra dumletryffeln.
Dumletryffel:
Häll upp den sötade kondenserade mjölken i en kastrull under uppvärmning på medelvärme.
Rör om hela tiden så att den inte bränns vid.
Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat koka.
Rör ner choklad och dumlekola till en jämn smet.
Låt tryffelsmeten svalna och tjockna innan du häller upp den i en spritspåse.
Spritsa eller bre ut dumletryffeln på kladdkakan.
Dekorera med flingsalt.
Servera kladdkakan direkt eller förvara i kylskåpet.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|