Direktlänk till inlägg 23 oktober 2020

Kladdkaka med dumletryffel

Av Maria - 23 oktober 2020 13:15

Antal: 10-12 bitar

Ugn: 175 grader, 25-30 minuter


Ingredienser:

Kladdkaka:

225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg (stora)

3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt


Dumletryffel:

0,5 burk kondenserad mjölk sötad
220 g dumlekola (1 påse)
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt (att dekorera med)


Gör så här:
Kladdkakan:

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite kladdig.
Låt svalna helt och hållet innan servering.

Gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.

Under tiden kan du göra dumletryffeln.


Dumletryffel:

Häll upp den sötade kondenserade mjölken i en kastrull under uppvärmning på medelvärme.

Rör om hela tiden så att den inte bränns vid.
Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat koka.

Rör ner choklad och dumlekola till en jämn smet.

Låt tryffelsmeten svalna och tjockna innan du häller upp den i en spritspåse.
Spritsa eller bre ut dumletryffeln på kladdkakan.

Dekorera med flingsalt.

Servera kladdkakan direkt eller förvara i kylskåpet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards