Alla inlägg under maj 2020

Av Maria - 1 maj 2020 14:30

Antal: 12 portioner


Ingredienser:

500 g grekisk yoghurt
1 förp fetaost
1 dl pepperoni, hackad


Gör så här:

Mosa ihop alltsammans med en gaffel.
Häll upp i en skål och servera.

Av Maria - 1 maj 2020 12:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500-600 g kycklingfilé


Marinad:

2 dl yoghurt

1 msk curry

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk olja

1 krm salt


Jordnötssås:

2 dl matlagningsyoghurt

1 dl jordnötter

½ liten rödlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

2 tomater

1 tsk rivet citronskal

1 msk curry

1 msk olja

2 tsk pressad citron

1 tsk honung


Gör så här:

Blanda ihop marinaden av alla ingredienserna.

Skär filéerna i långa strimlor eller i små bitar.

Marinera dem i ca 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.

Hacka jordnötter, vitlök, rödlök och tomater.

Fräs nötter, lök, vitlök, citronskal och curry i lite olja.

Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomat.

Sjud i ca 2 minuter.

Smaka av och fördela såsen i portionsskålar.

Trä upp kycklingbitarna på grillspett.

Grilla spetten jämt runtom, ca 5-7 minuter eller tills köttet är helt genomstekt.

Servera spetten med jordnötssåsen, sallad och mango chutney.

Av Maria - 1 maj 2020 09:12

Antal: ca 20 bitar

Jäsning: ca 40 minuter + ca 40 minuter

Ugn: 225 grader, 15-20 minuter


Ingredienser:
Skållning:

4 dl havregryn

25 g smör

4 dl vatten, kokhett


2 dl vatten, ljummet

50 g jäst

1½ tsk salt

2 msk ljus sirap

6-8 dl matbrödsmjöl, 4 sädesslag


Garnering:
Havregryn


Gör så här:

Skållning:

Häll havregrynen i en skål.

Tillsätt smöret, skuret i småbitar.

Häll över kokande vatten och rör om.

Låt blandningen stå och dra i ca 10 minuter.


Häll ljummet vatten i en bunke och rör ut jästen i det.

Tillsätt salt, sirap, skållningen och matbrödsmjölet, lite i taget.

Arbeta ihop till en smidig deg.

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 40 minuter.


Knåda degen på ett mjölat bakbord.

Platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20*30 cm.

Skär degen i ca 20 rutor med en kniv.

Pensla med vatten och strö över havregryn.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.


Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Låt det svalna på ett galler under bakduk.

Bryt brödet i rutor vid servering.

Av Maria - 1 maj 2020 07:26

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

150 g odlad hälleflundrafilé

2 msk grovmalen svartpeppar

2 msk paprikapulver

1 nektarin

Salt

Olivolja

8 tandpetare


Gör så här:
Skär hälleflundran i 8 kuber och salta dem.

Blanda svartpeppar och paprika på en assiett.

Rulla fiskbitarna i kryddblandningen.

Skär nektarinen i 8 klyftor.

Trä en fiskbit och nektarinklyfta på varje tandpetare.

Salta lätt och ringla lite olivolja över minispetten.

Grilla dem sedan i ca 40-40 sekunder på varje sida, på direkt värme med lite rökspån.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards