Direktlänk till inlägg 5 december 2023
Antal: 35 bullar
Jäsning: 1-2 timmar
Ugn: 225 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
Deg:
5 dl kall mjölk 500g
50 g jäst för söta degar (vanlig funkar)
1 g saffran, 2 pkt
1 tsk stött kardemumma
1 tsk salt
2 dl strösocker 180g
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
Ca 12-14 dl Vetemjöl ca 840g
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
200 g riven mandelmassa
1 dl hackade pistagenötter 60g
1 msk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
3 drag med svartpepparkvarnen
Sockerlag:
1 dl vatten 100g
1 dl strösocker 90g
1 nypa saffran
Garnering:
Hackade pistagenötter eller pärlsocker
Gör så här:
Smula jästen direkt i bunken till din assisten och rör ut med mjölken.
Tillsätt resten av ingredienserna men ta inte allt mjöl på en gång utan arbeta in det allt eftersom.
Kör i assistent minst 10 minuter tills du har en glansig och elastisk deg.
Vispa ihop fyllningen under tiden degen arbetar.
Kavla ut degen till en stor rektangel, eller om du som jag har väldigt liten bänk så gör du två rektanglar. (degen skall alltså inte jäsa här)
Bred ut fyllningen jämnt över degen.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.
Koka upp socker och vatten till sockerlagen, tillsätt lite saffran för att få till en riktigt gul härlig bulle. Ställ sockerlagen åt sidan.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft och grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag direkt efter dom kommit ut ur ugnen, strö över hackade pistagenötter. Lägg dom på ett galler och låt svalna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|