Direktlänk till inlägg 22 december 2023
Ugn: 175 grader, 5-6 minuter
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
3/4 dl ljus sirap
1 dl grädde
1 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
1-2 msk malen ingefära
5½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
mandelspån till dekoration
Gör så här:
Rör samman smör, socker och farinsocker till en porös massa.
Tillsätt sirap, grädde, finrivet citronskal, citronsaft och ingefära.
Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör sedan ner detta i smeten.
Degen ska bli kladdig, men inte vara flytande.
Linda in i plastfolie och kyl i kylskåp i cirka en timme.
Forma degen till små bollar och platta till dem något.
Tryck försiktigt fast några mandelspån i varje kaka och grädda i 5-6 minuter i 175 grader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|