Direktlänk till inlägg 4 januari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
2 schalottenlökar
1/2 röd chili
1/2 tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk fisksås
1 lime, pressad saft och rivet skal
2 ägg, endast vitorna
1/2 dl olja
Gör så här:
Kör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga.
Skär fisken i bitar (torka av fisken om den är fuktig) och tillsätt den i matberedaren.
Tillsätt även finhackad chili, hackad schalottenlök, fisksås, råsocker och salt.
Riv limeskal och pressa därefter ur saften.
Tillsätt skal och saft från limen till fiskblandningen.
Kör matberedaren till en hyfsat slät smet har bildats.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Klicka ner drygt ca 2 matskedar smet i stekpannan och forma till en biff.
Stek några minuter per sida på medestar värme.
Gör så med resten av smeten.
Jag serverad risnudlar till fiskbiffarna.
De sista två minuterna lät jag sockerärtor (som jag delat i mindre bitar) koka med nudlarna.
Jag gjorde även en sojadressing på japansk soja, rapsolja, lite risvinäger, några droppar sesamolja och lite råsocker.
Dressingen passade väldigt bra till och utan den hade nog rätten blivit väldigt torr.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|