Direktlänk till inlägg 4 januari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
2 schalottenlökar
1/2 röd chili
1/2 tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk fisksås
1 lime, pressad saft och rivet skal
2 ägg, endast vitorna
1/2 dl olja
Gör så här:
Kör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga.
Skär fisken i bitar (torka av fisken om den är fuktig) och tillsätt den i matberedaren.
Tillsätt även finhackad chili, hackad schalottenlök, fisksås, råsocker och salt.
Riv limeskal och pressa därefter ur saften.
Tillsätt skal och saft från limen till fiskblandningen.
Kör matberedaren till en hyfsat slät smet har bildats.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Klicka ner drygt ca 2 matskedar smet i stekpannan och forma till en biff.
Stek några minuter per sida på medestar värme.
Gör så med resten av smeten.
Jag serverad risnudlar till fiskbiffarna.
De sista två minuterna lät jag sockerärtor (som jag delat i mindre bitar) koka med nudlarna.
Jag gjorde även en sojadressing på japansk soja, rapsolja, lite risvinäger, några droppar sesamolja och lite råsocker.
Dressingen passade väldigt bra till och utan den hade nog rätten blivit väldigt torr.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|