Direktlänk till inlägg 3 oktober 2013
Ingredienser:
1 kg tomater, gröna
1½ liter vatten
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
10 kryddnejlikor
1 bit kanel
Gör så här:
Välj små, gröna och fasta tomater jämna i storleken.
Snoppa och skölj tomaterna. Pricka skalen, t ex med en nål.
Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.
Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av.
Koka upp lagen.
Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, 5-10 min.
Lägg tomaterna i rena varma glasburkar.
Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.
Häll den över tomaterna och sätt genast på lock.
Förvara svalt.
Färdiga att äta efter 1-2 veckor.
Hållbarhet ca 1 år.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|