Direktlänk till inlägg 19 november 2013
Antal: 8 bufféportioner
Ingredienser:
400 g matjessill
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1½ tsk hela fänkålsfrön
8 cl kumminkryddat brännvin
1 rödlök
1 morot
½ fänkål
Gör så här:
Skölj sillen, låt rinna av och skär i bitar.
Blanda ättikssprit, socker, vatten, fänkålsfrö och brännvin.
Rör tills sockret löst sig.
Skiva lök, morot och fänkål.
Varva sill, lök, morot och fänkål i en burk.
Häll på lagen.
Låt gärna smakerna mogna i kylen före servering.
En inlagd sill hör till julbordet.
Med matjesill, lök, fänkål och en liten skvätt kumminkryddat brännvin är det så här enkelt att lägga in sin egen goda julsill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|