Direktlänk till inlägg 30 november 2013
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
500 g kalvfärs
2 dl hasselnötter
1 dl ricottaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta, kan uteslutas
½ tsk finhackad rosmarinblad
3-4 msk smör till stekning
Till servering och garnering:
1 rosmarinkvist, plockade blad
1 sats rårörda lingon
Gör så här:
Hacka hasselnötterna fint, men spara gärna lite grovthackade nötter till garnering.
Blanda ricotta med salt, peppar och vitlök i en bunke.
Blanda finhackade rosmarinblad och nötter.
Blanda i färsen.
Forma färsen till små köttbullar.
Stek i smöret i ca 3 minuter, i tre omgångar.
Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
Strö eventuellt över sparade nötter.
Toppa med rosmarinblad.
Servera med rårörda lingon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|