Alla inlägg under maj 2015
Måndag:
Stekt korv, dillstuvad potatis, rivna morötter, majs och gurka
Tisdag:
Torskrygg, vitvinssås, potatismos, rivna morötter, ärtor och tomat
Onsdag:
Fyllda crepes och sallad
Torsdag:
Pumpasoppa och bröd
Fredag:
Vegetarisk sås, bandpasta och olika grönsaker
Lördag:
Pulled chicken i pitabröd med vitlökssås och grönsaker
Söndag:
Fläskfilépanna, ris, sockerärter, paprika och tomat
Måndag:
Pasta med köttfärssås
Tisdag:
Köttbullar och makaroner
Onsdag:
Lövbif, pommes och bearnaisesås
Torsdag:
Panerad fisk, kall sås och potatis
Fredag:
Rotfruktsgratäng med kotlett
Lördag:
Tacos
Söndag:
Stekt falukorv med potatismos
Måndag:
Korv med bröd
Tisdag:
Spaghetti carbonara
Onsdag:
Kycklingsallad
Torsdag:
Pestolax med potatismos
Fredag:
Tacogratäng
Lördag:
Kebabspett och pommes
Söndag:
Köttbullar i tomatsås och pasta
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
1 påse tandoori paste original
1 msk matolja
Gör så här:
Smörj en ugnsfast form med matolja.
Lägg i kycklingen.
Fördela pastan på filéerna.
Låt gärna marinera 1 timme innan tillagning.
Tillaga kycklingen i 175 grader ca 25 minuter.
Servera med noodles eller basmatiris, sallad, raita, mango chutney och naanbröd.
Mängd: ca 1½ liter
Ingredienser:
½ kg hallon
½ kg björnbär
1 kg syltsocker
Gör så här:
Skölj bären och blanda dem med syltsockret i en gryta.
Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fasta bären är.
Ta av grytan från värmen och skumma väl.
Låt stå i 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda glasburkar.
Förslut och förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 paket strimlade kycklingfiléer, ca 400 g
1 påse kryddmix panang green curry mix
1 burk lätt kokosmjölk
1 röd paprika, strimlad
Ris
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna, lägg i paprikan.
Tillsätt kryddmixen och kokosmjölken.
Låt koka två till tre minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Gott med pasta eller ris och en sallad, bröd och frukt.
Dekorera gärna med färsk koriander.
Vid en bottenredning smält smör i en kastrull.
Pudra över samma mängd mjöl och rör ut ordentligt innan vätskan tillsätts, lite i taget.
Såsen tjocknar när den kokar upp så det är viktigt att röra om så att den inte bränner fast i botten.
Antal: 6-8 portioner på buffébord
Ingredienser:
800 g färskpotatis
6 knippmorötter
2 schalottenlökar eller 1 rödlök
Ca 300 g inlagda kronärtskockor i olja
2 tomater
2 msk röd pesto
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Peppar
½ kruka gräslök
Gör så här:
Tvätta och dela potatisen.
Skala och tvätta morötterna och skär dem i lika stora bitar som potatisen.
Koka rotfrukterna i saltat vatten var för sig tills de är mjuka.
Häll av dem och låt dem rinna av ordentligt.
Skala och skiva löken tunt.
Häll av kronärtskockorna och spara oljan.
Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna.
Skär tomaterna i små tärningar.
Blanda tomattärningarna med pesto, vinäger, olja från kronärtskockorna, smaksätt med salt och peppar.
Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
Blanda potatis, morötter, kronärtskockor och lök med tomatdressingen.
Smaksätt med salt och peppar.
Strö gräslöken över salladen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|