Alla inlägg under maj 2015

Av Maria - 1 maj 2015 08:15

Ingredienser:

1 kg krikon

1/2 liter vatten

500-750 g (6-9 dl) socker

1 kryddmått natriumbensoat per kg sylt


Gör så här:

Skölj, skålla, skala och kärna ur frukten.

Koka upp vattnet och tillsätt sockret.

Koka uppp sockerlagen tills den blir klar och simmig.

Skumma om det behövs.

Lägg i krikonen och låt sylten koka ca 15 minuter.

Skaka grytan då och då.

Skumma sylten väl.

Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.

Ös upp sylten på varma burkar.

Paraffinera coh bind över burkarna.

ANNONS

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se