Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015
Mängd: ca 5 dl
Ingredienser:
250 g svamp, tex skogschampinjoner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk hackad timjan
1 lagerblad
½ dl torrt vitt vin
½ tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Ansa och hacka svampen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs svamp och lök i olja tills det mesta av vätskan kokat in.
Tillsätt timjan och lagerblad och häll på vinet.
Låt puttra utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 20 minuter.
Mixa purén slät med mixerstav och krydda med soja, salt och peppar.
Låt purén kallna innan den fryses in.
Purén passar utmärkt i soppor och såser när man vill ha en kraftigare svampsmak.
Även i pastarätter eller risotto är det gott att röra ner lite svamppuré.
Frys purén i istärningsfack och lägg sedan över i en burk med lock så är det enkelt att dosera.
Purén håller ca 6 månader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|