Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

Söta rostade frukostflingor

Av Maria - 21 augusti 2015 13:30

Mängd: 1,4 liter

Ugn: 175 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

7 dl havregryn
3 dl rågflingor
0,5 dl olja, ex. solrosolja
1 dl honung
1 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
1 tsk kanel
1 dl grovhackade nötter som hasselnötter och/eller mandel
1 dl russin
1 dl torkad hackad frukt som äpple, aprikos, dadlar, fikon, katrinplommon eller exotisk frukt (valfritt)
0,5 dl pumpafrön och/eller solrosfrön (valfritt)
3 msk vetekli (valfritt)


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Lägg honung och olja i en stor kastrull och smält den med vaniljsockret samt sirap.
Blanda i havregryn och rågflingor och blanda ihop väl.

Mosa ihop lite också.
Blanda i kanel, nötter, frön eller andra ingredienser du vill ha i.

Allt utom torkad frukt och russin som du väntar med.
Bred ut flingblandningen i en långpanna och rosta flingorna i ca en halvtimme.
Ta ut och vänd runt några gånger.

Flingorna ska bli jämnt rostade.
Ta ut långpannan och låt svalna helt.

Vänd runt några gånger när de svalnar.
Hacka eller tärna torkad frukt.
När frukostflingorna har svalnat helt blandar du i hackad torkad frukt samt russin och häller upp frukostflingorna på rena burkar med lock eller i en eller två plastpåsar som du försluter.
Dina rostade frukostflingor är nu redo att njutas med fil, yoghurt eller mjölk.

De håller sig godast lufttät burk ca 2 veckor men håller längre - speciellt om det ej är nötter med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards