Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015
Mängd: 1,4 liter
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
7 dl havregryn
3 dl rågflingor
0,5 dl olja, ex. solrosolja
1 dl honung
1 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
1 tsk kanel
1 dl grovhackade nötter som hasselnötter och/eller mandel
1 dl russin
1 dl torkad hackad frukt som äpple, aprikos, dadlar, fikon, katrinplommon eller exotisk frukt (valfritt)
0,5 dl pumpafrön och/eller solrosfrön (valfritt)
3 msk vetekli (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Lägg honung och olja i en stor kastrull och smält den med vaniljsockret samt sirap.
Blanda i havregryn och rågflingor och blanda ihop väl.
Mosa ihop lite också.
Blanda i kanel, nötter, frön eller andra ingredienser du vill ha i.
Allt utom torkad frukt och russin som du väntar med.
Bred ut flingblandningen i en långpanna och rosta flingorna i ca en halvtimme.
Ta ut och vänd runt några gånger.
Flingorna ska bli jämnt rostade.
Ta ut långpannan och låt svalna helt.
Vänd runt några gånger när de svalnar.
Hacka eller tärna torkad frukt.
När frukostflingorna har svalnat helt blandar du i hackad torkad frukt samt russin och häller upp frukostflingorna på rena burkar med lock eller i en eller två plastpåsar som du försluter.
Dina rostade frukostflingor är nu redo att njutas med fil, yoghurt eller mjölk.
De håller sig godast lufttät burk ca 2 veckor men håller längre - speciellt om det ej är nötter med.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|