Direktlänk till inlägg 8 februari 2016
Måndag:
Snabbaste soppan:
Hetta upp 1 förpackning thaisoppa och 1 burk kidneybönor.
Smaka av och vänd ner 1 påse babyspenat.
Fattiga riddare.
Tisdag:
Makrillfilé panerad i rågmjöl, stekt med kapris och mandelflagor, ris och paprikasallad.
Fruktsoppa med grovkrossade finskorpor och gräddklick.
Onsdag:
Kött-/fläskkorv, pressad potatis, senapssås och klyftor av savojkål.
Milkshake.
Torsdag:
Tortellini med pesto, smulad mozzarella och röd mangoldsallad.
Färsk frukt.
Fredag:
Bakad potatis, rökt ren/skinka och pepparrotsröra med crème fraiche, gräslök och citron.
Baka potatisen 55-65 minuter i 225 grader, låt vila.
Snitta potatis, tryck ihop så den öppnar sig.
Plommonkompott och havregrädde.
Lördag:
Ugnsbakad lax, ris och mandelspenat.
Fräs upp tinad bladspenat, smaka av med muskot, salt och peppar.
Söndag:
Chokladbrûlee:
Vispa 2 äggulor + 50 g mörk farin, blanda med 1½ dl grädde.
Värm till 85 grader.
Tag av från plattan, rör i och smält 80 g hackad mörk choklad.
Häll upp i 4 ugnssäkra formar.
Sockra och bränn av under grillelement.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|