Direktlänk till inlägg 14 februari 2016
Antal: 6-8 personer
Ingredienser:
1 hare (ca 2 kg), urtagen och flådd
Smör eller magarin till stekning
½ gul lök
1 tsk salt
½ tsk grovmald peppar
10 enbär, krossade
3-4 dl buljong (tärning)
1 dl rödvin
Sås:
6 dl sky eller buljong
4 msk vetemjöl
2 msk vinbärsgelé
2 dl grädde
Gör så här:
Stycka haren i stora bitar.
Bryn köttet runt om.
Låt finhackad lök byrna med på slutet.
Krydda med salt, peppar och enbär.
Späd med hälften av buljongen och efterstek sakta under lock.
Späd efter hand med resten av buljongen och gärna med lite rödvin.
Ös harsteken några gånger med skyn.
Beräkna 1½ - 2 timmars stektid.
Plocka bort de mesta av benen och skär upp köttet.
Sås:
Sila skyn och öka ut den med buljong i en kastrull.
Red med mjöl och späd med grädde.
Smaksätt med vinbärsgelé.
Koka såsen 5 minuter.
Servera haren med såsen, kokt potatis, vinbärsgelé och kokta grönsaker t.ex brysselkål.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|