Direktlänk till inlägg 22 mars 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Fisk- & skaldjursgratäng:
600 g torsk eller sej
250 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
½ kruka basilika, hackad
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
100 g riven mozzarella
100 g musslor, kokta och frysta som fått tina
Salt
Svartpeppar, malen
Eventuellt en hel vitlök
Blomkålsmos:
1 blomkålshuvud
1 msk smör
2 msk crème fraiche
1 dl riven ost, t.ex parmesanost
Salt
Svartpeppar, malen
½ msk olivolja
Till garnering:
Färska örter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Fisk- & skaldjursgratäng:
Skär upp fisken i fyra bitar och lägg i en ugnsfast form, salta och peppra.
Strö över räkorna.
Rör ihop crème fraiche, grädde, basilika och vitlök.
Häll såsen över fisken och räkorna.
Strö över mozzarellan.
Om du vill kan du dela en hel vitlök och lägga i formen.
Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och lägg på musslorna och sätt sedan in formen i ytterligare ett par minuter.
Garnera med färska örter.
Blomkålsmos:
Dela blomkålen i fyra bitar.
Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Häll av allt vatten.
Mixa blomkålen lätt med en mixerstav och rör i smöret och vänd i crème fraichen och osten.
Smaka av med salt och peppar och ringla över olivolja.
Servering:
Servera gratängen med blomkålsmos.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|