Direktlänk till inlägg 30 mars 2016
Ugn: 250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1½ dl mjölk
3 dl (ca 100 g) kokos
100 g margarin eller smör
2 dl florsocker
1 äggula
Gör så här:
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt för hand 10-15 minuter, med elvisp 6 minuter.
Blanda potatismjölet, kakaon och bakpulvret och sikta ner det i äggsmeten.
Häll den på osmort smörpapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda kakan i 250 graders ugnsvärme ca 5 minuter.
Pensla kallt vatten över hela pappret på kakan så lossnar den lätt.
Låt den kallna, gärna övertäckt.
Koka upp mjölken till fyllningen och häll den het över kokosen.
Låt detta kallna.
Rör matfettet och sockret pösigt, tillsätt äggulan samt kokosblandningen, litet i taget.
Bred kokoskrämen över kakan och rulla samman den.
Förvara rulltårtan kallt tills den skall skäras.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|