Direktlänk till inlägg 18 juli 2016
Måndag:
Grönsakssoppa: Koka upp 1 liter vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. Lägg ner djupfrysta blandade grönsaker i soppan. Blanda ner 2 slantade chorizokorvar. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka. Klipp över persilja.
Tisdag:
Makaronilasagne: Blanda 2 burkar tomatkross med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 köttbuljongtärning och 2 msk hackad färsk basilika. Varva 400 g kokta makaroner med 2 skivade stekta auberginer, 200 g tärnad rökt skinka, tomatsåsen och 200 g riven ost. Avsluta med tomatsås och riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Onsdag:
Citronfisk: Tina 400 g torskfilé och skär dem i portionsbitar. Lägg dem i en smord form och strö över 1 tsk salt. Blanda 2 dl lätt crème fraiche med ½ dl mjölk, 1 msk hummerfond, rivet skal av ½ citron och ½ tsk timjan. Häll såsen över fisken och tillaga i 200 grader tills fiskköttet är vitt och fast, ca 20 minuter. Servera med pressad potatis.
Torsdag:
Bakad potatis med kryddig keso: Tvätta och halvera 6 potatisar och lägg halvorna i en form. Pensla med olja. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Baka i ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Blanda 1 burk keso med 2 msk hackad gräslök, 2 msk hackad basilika, citronpeppar och salt. Servera med rårivna morötter.
Fredag:
Lördag:
Annorlunda sillgratäng: Lägg 4 urvattnade salta sillfiléer i en smord form. Fräs 3 hackade gula lökar i lite olja, blanda med 4 rårivna morötter, 3 syrliga äpplen, 4 msk tomatpuré, salt och peppar. Lägg blandningen över sillen och strö över ströbröd. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Söndag:
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|