Alla inlägg under juli 2016
Antal: ca 60 stycken
Ugn: 175 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
250 g smör eller margarin
2½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
150 g hackad mörk blockchoklad
200 g hackad oskållad mandel
Gör så här:
Rör matfett och socker poröst.
Blanda i mjölet, choklad och mandel.
Bred ut degen i smord liten långpanna ca 20*30 cm och grädda kakan i ca 175 graders varm ugn 20-25 minuter.
Skär kakan varm till lagom kakbitar och låt dem kallna innan de tas ur långpannan.
Antal: ca 40 stycken
Ugn: 175 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
1 hg smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
½ dl hackad sötmandel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop degen.
Rulla ut den till fingertjocka längder och lägg dem på smord plåt.
Platta till dem med en gaffel.
Grädda i ganska svag ugn (175 grader) 12-15 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma.
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
2 ägg
1½ dl socker
½ dl kaffe
1½ dl honung
1 msk smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grovt hackad sötmandel
Till långpannan:
Smör
Ströbröd
Vid servering:
Florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt kaffe, honung och smör.
Blanda ner vetemjöl, bakpulvret och mandeln.
Häll smeten i smord, bröad lilten långpanna och grädda i 200 grader ca 15 minuter.
Skär kakan i bitar då den svalnat lite.
Sikta florsocker över vid servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|