Alla inlägg under januari 2017
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
0,5 huvud blomkål, ca 250 gram
3 msk matolja som olivolja eller rapsolja; eller smör, smörolja eller ghee
1 krm salt
Gör så här:
Skölj och skär blomkålen i små buketter.
Stek blomkålen först på hög värme någon minut.
Rör då och då.
Sänk värmen till lite över medelvärme och stek i 7 minuter till.
Vänd runt blomkålen då och då. Ev. kan du sätta över ett lock och hälla någon msk vatten i botten så det kokar lite så lagas blomkålen snabbare.
När blomkålen stekt mjuk men ändå har lite tuggmotstånd samt färg så smakar du av med salt - gärna flingsalt samt garnerar ev. hackad persilja eller valfritt.
Antal: 1 kopp
Ingredienser:
10-15 blad färsk citronmeliss
3 dl vatten
Gör så här:
Rensa citronmelissen.
Skölj bladen om du vill.
Koka upp vatten.
Lägg bladen i en tekanna, tekopp eller te-glas.
Häll på hett vatten, rör om och låt dra i 2 minuter innan servering.
Måndag:
Böngryta med ris
Tisdag:
Pasta med skinksås
Onsdag:
Pytt i panna med stekt ägg
Torsdag:
Sötpotatissoppa med pizzabullar
Fredag:
Halloumisallad
Lördag:
Lasagne
Söndag:
Köttfärslimpa med mos och sås
Måndag:
Korvstroganoff med ris
Tisdag:
Hamburgare och pommes
Onsdag:
Crépes med kantarellstuvning
Torsdag:
Fisktacos
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Fajitagryta med kyckling
Söndag:
Slottstek med potatis, grönsaker och sås
Måndag:
Skinksås med blomkålpasta eller pasta
Tisdag:
Korvstroganoff med broccoliris
Onsdag:
Spenatsoppa med bacon och ägg
Torsdag:
Gös med vaxbönor och skirat smör
Fredag:
Grillad karré med champinjoner, vaxbönor och potatis i ugn
Lördag:
Tacolåda med färskost
Söndag:
Kycklinggryta med bacon och rostad blomkålsris
Måndag:
Renskavsgryta och kokt potatis
Tisdag:
Kassler i ugn med pressad potatis
Onsdag:
Korvstroganoff med ris
Torsdag:
Panerad fisk och mos med kall sås
Fredag:
Köttfärssås med spaghetti
Lördag:
Taco
Söndag:
Hemmagjord pizza
Måndag:
Raggmunk, stekfläsk och lingonsylt
Tisdag:
Korvstroganoff, ris och bönsallad
Onsdag:
Pytt i panna med ägg och rödbetor
Torsdag:
Ärtsoppa med pannkakor och sylt
Fredag:
Chickybits, ris, falafel och sallad
Lördag:
Köttfärslimpa, potatis, gräddsås och grönsaker
Söndag:
Gravad lax och dillstuvad potatis
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 150 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 hg mandelmassa
2 äggvitor
Kräm:
1 hg smör elelr margarin
1 dl florsocker
1 äggula
Likör, konjak eller citron
Garnering:
Smält blockchoklad
Gör så här:
Rör mandelmassan smidigt med äggvitorna.
Spritsa ut den till toppar på smord och mjölad plåt.
Grädda i 250 grader ca 20 minuter.
Kräm:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggulan och smaka av med någon av smaktillsatserna.
Spritsa ut krämen i en topp på de kalla kakorna och droppa lite smält blockchoklad över krämen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|