Alla inlägg under januari 2017
Måndag:
Chilicon carne med ris
Tisdag:
Potatis- och purjolökssoppa med bröd
Onsdag:
Köttfärslimpa med mos, sås och grönsaker
Torsdag:
Pasta med kycklingsås
Fredag:
Hemmagjord kebabrulle
Lördag:
Hemmagjord pizza
Söndag:
Köttbullar med mos och lingon
Måndag:
Korvstroganoff med ris
Tisdag:
Potatisgratäng med skinka i
Onsdag:
Köttfärslimpa, svampsås och kokt potatis
Torsdag:
Spenatsoppa med bake off bröd
Fredag:
Kötttfärspaj med grönsallad
Lördag:
Kebabtallrik
Söndag:
Kycklingbiffar med fetaost och klyftpotatis
Måndag:
Lasagne
Tisdag:
Raggmunk med bacon och lingon
Onsdag:
Spenatsoppa
Torsdag:
Makaroner och korv
Fredag:
Hemmagjord pizza
Lördag:
Taco
Söndag:
Hamburgertallrik
Måndag:
Köttfärssås och spaghetti
Tisdag:
Risonofisk
Onsdag:
Pastagratäng
Torsdag:
Morot- och sötpotatissoppa
Fredag:
Pitabröd, falafel med sallad
Lördag:
Kycklingspett med texmexkrydda
Söndag:
Lax med dillstuvad potatis
Antal: 1 glas
Ingredienser:
1 dl färska eller frysta blåbär
2 dl mjölk 3%
1 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
1 tsk socker
1 krm vaniljsocker
Gör så här:
Mät upp blåbär och de andra ingredienserna i en burk eller behållare och mixa slät med en stavmixer.
Eller mixa i en blender eller matberedare.
Häll upp i glas och servera.
Antal: ca 24 stycken
Ugn: 225 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl (120 g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör samman smör, socker och äggulor i en skål tills det blir lite pösigt.
Blanda ner havregryn och vetemjöl.
Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Platta till varje kula med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
3 huvuden broccoli
2 msk olivolja
120 gram riven ost
70 gram riven parmesan
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 klyfta vitlök
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på vanlig ugn 225 grader.
Koka upp en liter vatten i en stor kastrull med lock.
Salta vattnet med en halv tsk salt.
Rensa och skär broccolin i buketter.
Det kan gärna vara lite stam kvar.
Koka broccolin i 4 minuter.
Häll av och skölj i kallt vatten.
Riv osten.
Smörj en ugnsform med olivolja och pressad vitlök.
Bred ut broccolin.
Salta och peppra samt häll på grädde samt mjölk.
Strö över riven ost.
Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen.
Gratinera broccolin i mitten av ugnen tills den har fin färg och är varm ca 5-10 minuter.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
2 ägg eller 2 ägg L/M
0,5 krm salt
0,25 krm svartpeppar, nymald (valfritt)
1 tsk smör eller olivolja
Gör så här:
Rör sönder äggen hastigt i en bunke.
Salta och peppra. Rör om.
Värm smör eller olivolja i en panna.
Tillsätt äggen.
Värm på lite över medelvärme.
När äggen börjar koagulera i botten vänder du runt kanterna in mot mitten och vänder runt äggröran tills den är en krämig och saftig röra.
Värmer och rör man för mycket blir det en grynig och torrare äggröra - dock ätlig.
Servera äggröran direkt.
Garnera gärna med hackad gräslök eller persilja.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|