Direktlänk till inlägg 2 juli 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 15 minuter
Ingrdienser:
600 g spättafiléer
1 dl kesella, 10% fett
½ dl hackad gräslök
1-2 msk wasabipasta eller färskriven pepparrot
2 krm salt
2 dl riven ost, 17% fett
Till servering:
4 kokta potatisar
400 g kokt broccoli
4 tomater
Gör så här:
Lägg ut hälften av spättafiléerna på en skärbräda.
Blanda kesellan med gräslök, wasabi eller pepparrot och salt.
Fördela röran på fisken och lägg resterande filéer ovanpå.
Lägg de dubbla filéerna på ett lätt smort ugnssäkert fat.
Strö över osten.
Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 15 minuter.
Servera de dubbla spättafiléerna med kokt, gärna pressad potatis, broccoli och tomat.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|