Direktlänk till inlägg 16 november 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 nypa socker
1 msk fisksås
300 g skalade räkor
2 hackade salladslökar
2 msk färsk hackad ingefära
1-2 krm sambal oelek
1 paket wonton-deg
Ett uppvispat ägg eller vatten till pensling av degen
Dipsås:
1/2 dl soja av japansk typ
1 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 1/2 msk farinsocker
2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här:
Blanda fyllningen.
Lägg på ungefär 1,5 tsk fyllning i mitten av en wontonplatta.
Stryk ägg eller vatten längs kanterna och vik ihop degen diagonalt.
Använd fingrarna och tryck till ordentligt i kanterna.
Det får inte finnas några hål.
Gör dumplings tills fyllningen är slut.
Om det blir deg över kan man frysa om den.
Använd till exempel en bambukorg för att ångkoka dumplingsen.
Häll vatten i en kastrull, det räcker med ungefär 5 cm.
Låt vattnet koka upp.
Jag lade i lite bakplåtspapper korgarna för att degen inte skulle fastan.
Lägg i dumplings i korgarna och lägg på locket.
Ångkoka 2-3 minuter.
Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen och servera till.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|