Direktlänk till inlägg 20 november 2019
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
750 g potatisgnocchi
100 g flagad mandel
1 1/2 kruka färsk basilika
3 1/2 dl riven parmesanost
1 dl olivolja
1 dl vatten
ev. en klyfta vitlök
salt och peppar
500 g små tomater
400 g sugersnaps
1-2 stånd grön sparris
3 nävar rucola
Gör så här:
Koka gnocchin enligt förpackningens anvisningar.
Låt rinna av.
Blanda mandel, basilikablad, parmesan, olja och vatten till en pesto i en matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
Halvera tomaterna.
Ansa och strimla sugersnapsen.
Koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
Spola genast i kallt vatten.
Ansa sparrisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Spola genast i kallt vatten.
Dela i mindre bitar.
Blanda mandelpeston med gnocchi och därefter med övriga ingredienserna.
Låt allt bli varmt i en rymlig stekpanna. Servera tillsammans med rucolan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|