Direktlänk till inlägg 18 december 2019
Jäsning: 1 timme
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
20 g jäst
4 dl vatten
1 msk honung
1 1/2 tsk havssalt
1/2 msk kummin eller andra brödkryddor
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung, salt och stött kummin eller andra brödkryddor.
Arbeta i rågmjölet och det mesta av vetemjölet.
Låt jäsa under duk en timme.
Dela degen i åtta delar och kavla ut till runda, tunna kakor.
Man kan också använda en rutmönstrad kavel på slutet för att få fint mönster, eller nagga kakorna med en gaffel.
Grädda på mjölat bakplåtspapper i 200 grader i cirka 10 minuter.
Kakorna ska bli hårda men inte för bruna.
Låt svalna på galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|