Direktlänk till inlägg 27 december 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
500 g färsk laxfilé
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 squash, hyvlad tunt på längden
Fyllning:
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g torskfilé, i bitar
½ dl vispgrädde
2 tsk potatismjöl
1 msk finhackad dill
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Gräddkokt kål:
½ liten gul lök, finhackad
2 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
2 fänkål, strimlade
1 spetskål, strimlat
salt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Dela laxen på längden så du får två smalare bitar och dela sedan dessa på längden så att du får 4 bitar som är hälften så tjocka.
Använder du portionsbitar av lax, dela dem på längden och lägg dem lite omlott.
Salta och peppra.
Fördela de tunna skivorna av squash ovan på laxen.
Fräs löken och vitlöken till fyllningen i smör utan att det tar färg.
Lägg i en matberedare och mixa lökfräset tillsammans med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och peppar.
Fördela fyllningen ovan på squashskivorna och rulla ihop lax samt squash till rullar.
Ställ rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör.
Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter, de sista 10 minuterna utan folie.
Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med grädde.
Lägg i fänkål samt spetskål och låt koka cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop lite.
Smaka av med salt och peppar.
Servera laxrullarna tillsammans med den gräddkokta kålen och gärna någon mer grönsak.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|