Direktlänk till inlägg 31 december 2019

Dillrårakor med picklad rödlök, svartrötter & brynt citronsmör

Av Maria - 31 december 2019 09:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
500 g potatis, riven (inte allt för grovt)
1 liten gullök, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 knippe dill, finhackad

Picklad rödlök:
1 röd lök, tunt skivad
1 msk ättiksprit
1 msk vatten
2 tsk strösocker
2 krm salt

Brynt citronsmör:
100 g smör
½ citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta, riven

Kokta svartrötter:
4 svartrötter
1 citron, pressad saft
1 tsk salt

sallad

 

Gör så här:
Blanda riven potatis och riven lök.

Krama ur vätskan och smaksätt med salt, svartpeppar och dill.
Forma rivet till fyra platta rårakor och stek dem gyllenbryna i olja. 

Hit kan du förbereda och sedan värma rårakorna i ugnen före servering.

Rör ihop ättika, vatten, socker och salt.

Lägg i lökskivorna och se till så att lagen täcker all lök.

Ställ kallt fram till servering. 

Hit förbereder du.

Bryn smöret i en stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg och doftar nötigt.

Dra pannan från värmen och smöret svalna något.

Blanda sedan ned rivet citronskal och vitlök.

Ställ kallt fram till servering. 

Hit förbereder du och sedan vispar du upp smöret före servering.

Pressa i citronsaften i ca 1 liter vatten och tillsätt salt.

Skala svartrötterna under rinnande vatten och dela dem både på längden i smalare stavar samt skär dem i 5 cm långa bitar.

Lägg dem i citronvattnet och koka dem mjuka i detta vatten.

Låt dem rinna av och servera dem ljumna på rårakorna tillsammans med picklad rödlök, lite sallad och brynt citronsmör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards