Direktlänk till inlägg 31 december 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g potatis, riven (inte allt för grovt)
1 liten gullök, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 knippe dill, finhackad
Picklad rödlök:
1 röd lök, tunt skivad
1 msk ättiksprit
1 msk vatten
2 tsk strösocker
2 krm salt
Brynt citronsmör:
100 g smör
½ citron, rivet skal
1 vitlöksklyfta, riven
Kokta svartrötter:
4 svartrötter
1 citron, pressad saft
1 tsk salt
sallad
Gör så här:
Blanda riven potatis och riven lök.
Krama ur vätskan och smaksätt med salt, svartpeppar och dill.
Forma rivet till fyra platta rårakor och stek dem gyllenbryna i olja.
Hit kan du förbereda och sedan värma rårakorna i ugnen före servering.
Rör ihop ättika, vatten, socker och salt.
Lägg i lökskivorna och se till så att lagen täcker all lök.
Ställ kallt fram till servering.
Hit förbereder du.
Bryn smöret i en stekpanna under omrörning tills det har en gyllenbrun färg och doftar nötigt.
Dra pannan från värmen och smöret svalna något.
Blanda sedan ned rivet citronskal och vitlök.
Ställ kallt fram till servering.
Hit förbereder du och sedan vispar du upp smöret före servering.
Pressa i citronsaften i ca 1 liter vatten och tillsätt salt.
Skala svartrötterna under rinnande vatten och dela dem både på längden i smalare stavar samt skär dem i 5 cm långa bitar.
Lägg dem i citronvattnet och koka dem mjuka i detta vatten.
Låt dem rinna av och servera dem ljumna på rårakorna tillsammans med picklad rödlök, lite sallad och brynt citronsmör.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|