Direktlänk till inlägg 1 oktober 2020
Författare till denna bok är Bo Nylén, utgiven maj 2017, titta gärna in på denna länk för var man kan köpa boken: https://www.boktugg.se/bok/9789113074962/
Vad kan vara mer passande just nu än en gedigen och praktisk svampbok?
Superbra för dig som vill lära dig att plocka andra sorter än bara kantarell och karljohan.
140 olika arter beskrivs på ett intressant sätt i text och bild.
Det här är den perfekta boken för alla som mest plockar kantareller och karljohansvamp men som gärna vill utöka repertoaren. 140 arter beskrivs utförligt i text och bild: de viktigaste matsvamparna, de farligaste giftsvamparna som de kan förväxlas med men också ett antal misstänkt giftiga eller oätliga dubbelgångare till de ätliga svamparna. Ett utförligt bestämningsschema stimulerar nyfikenheten hos alla normalplockare och inspirerar till fördjupning.
Svamparna är fotograferade i sin rätta miljö för att förmedla upplevelsen av de olika arterna så som man möter dem i skog och mark. Ätligheten bedöms med det välkända stjärnsystemet utifrån senaste rön. Ett tiotal recept samt anvisningar hur man tar hand om och tillagar sin skörd avslutar boken, som är lika självklar att ha med på skogsutflykten som en kaffetermos.
En praktisk och fältmässig svampbok som väl kompletterar den mer omfattande och fördjupade Svampar i skog och mark av samma författare från 2012.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|