Direktlänk till inlägg 4 oktober 2020
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Pasta för två personer
½ burk soltorkade tomater (eller dra på med ännu mer om du känner dig rik)
1 dl grädde
3 äggulor + 1 helt ägg
1½ dl riven parmesan (minst) + extra till servering
2 minimala droppar liquid smoke (det brukar finnas bland marinader och såser)
Salt
Färskmalen svartpeppar
Ev färsk persilja att garnera med
Gör så här:
Koka upp ordentligt saltat pastavatten och kosta på dig själv lite högre blodtryck – det är det värt!
Under tiden:
Vispa ihop äggblandning och blanda i den rivna osten i en stor skål.
Ställ åt sidan.
Finhacka soltorkade tomater och stek tillsammans med grädde.
Låt grädden tjockna till rejält, men passa dig så att den inte bränns.
Ha i yttepytte-lite liquid smoke.
Har du i för mycket kommer det bli som att tugga på en cigarr, så smaka av och justera.
Se till att pastan inte blir överkokt och slå av den i ett durkslag när den fortfarande känns liite för al dente.
Häll i pastan i stekpannan med grädd/tomat-blandningen.
Se till så att all pasta täcks.
Häll sen i pastan i ägg/ost-skålen och blanda runt.
Värmen från pastan kommer med största sannolikhet räcka för att göra en tjock och härlig sås av äggen, men du kan behöva slänga tillbaka pastan i stekpannan som du har tagit av från värmen helt.
Några sekunder där i räcker, mer än så gör att det blir äggröra.
Var försiktig om du väljer att göra detta steg.
Riv mer ost till serveringen, gå loss med pepparkvarnen och sprinkla över persilja om du känner att du är på det humöret.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|