Direktlänk till inlägg 29 oktober 2020
Antal: 1 bröd
Jäsning: ca 30 minuter + ca 20 minuter
Ugn: 200 grader, 20 minuter sedan 150 grader, 20 minuter
Ingredienser:
5 dl Turkisk eller Grekisk Yoghurt, (500 g)
50 g jäst
0,5 dl mörk sirap, (60 g)
2 msk olja
6 dl matbrödsmjöl 4 sädesslagen, (360 g)
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 tsk salt
Gör så här:
Ta av ca 150 g vetemjöl och spar till utbakning.
Värm yoghurt och sirapen till 40 grader (i mikron).
Smula jästen och blanda med yoghurt tills jästen är helt upplöst.
Tillsätt alla övriga ingredienser efter hand och arbeta till en smidig deg.
Det tar 5 - 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk till dubbla volymen under ca 30 minuter.
Ta upp degen på ett bakbord och knåda resten av mjölet under.
Forma till en limpa ock lägg på en bakplåt med plåtpapper.
Nagga eller snitta leven rejält, täck med bakduken och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen först vid 200 grader i 20 minuter och fortsätt sedan ytterligare 20 minuter vid 150 grader.
Låt limpan svalna på galler under bakduken.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|