Direktlänk till inlägg 1 november 2020

Apelsin- & Sesamflarn

Av Maria - 1 november 2020 14:04

Antal: 25 stycken

Ugn: 175 grader, ca 5-7 minuter


Ingredienser:

50 g vetemjöl
50 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g äggvita ca 1 1/2 st
50 g smält avsvalnat smör

Garnering:

3 msk skalade sesamfrön
 
Gör så här:
Sikta samman mjöl, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggvitan och rör sist ner smör och apelsinskal.
Blanda till en slät smet och låt stå i kylen minst 15 minuter.
Sätt ugnen på 175°.
Bred ut några få små cirklar så tunt som möjligt (6-7 cm i diameter), på bakplåtspappersklädd plåt.
Ta hjälp av en liten stekspade. Strö på sesamfrö.
Grädda i 5-7 minuter.
Passa noga!
Kakorna ska ha lite ljusbrun färg men inte bli brända.
Grädda bara en plåt åt gången.
Rulla genast upp flarnet på en penna och tryck till.
Använd gärna handskar – flarnen måste rullas medan de är varma.
Hinner de stelna för mycket kan man värma upp flarnen igen i ugnen och börja om.

Tips!
Smeten kan stå klar i kylen i flera dagar.
Man kan förenkla genom att breda ut smeten till en lång tunga i stället för en rundel.
Man kan också utesluta rullningen och servera flarnen platta som de är.
Fint till glassdesserter.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards