Direktlänk till inlägg 17 november 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner fullkornscouscous
150 g blomkålsbuketter
150 g broccolibuketter
1/2 gurka
1 citron
salt och peppar
1 msk olivolja
4 portionsbitar lax
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad dill
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningarna.
Skölj och skär blomkålen och broccolin i buketter och koka sedan i lättsaltat vatten.
Skala, kärna ur och tärna gurkan.
Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
Blanda couscous med citronskal och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och peppar.
Blanda ner blomkålen, broccolin och gurkan.
Stek laxen i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dill och yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
Servera laxen med couscousen och yoghurtsåsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|